Легендата на Холандия и Барселона Йохан Кройф е на мнение, че ако Лео Меси все пак реши да напусне каталунците, това няма да бъде заради пари. 

Напоследък се говори, че бъдещето на аржентинеца не е сигурно на „Камп Ноу”, като дори самият той намекна за нещо подобно. Според Кройф обаче причините за евентуална раздяла няма да бъдат финансови. 

„Има няколко отбора, които са готови да платят 200 милиона за него, но той не би си тръгнал за пари. Според мен една от причините за евентуалното му напускане могот да бъдат проблемите, които има от известно време с данъчните. Освен това може да има вътрешно неразбирателство, което не може да бъде разбрано” заяви холандецът пред „Кадена КОПЕ”, като коментира и други въпроси. 

„Не мисля, че Жозе Моуриньо някога би водил Барселона, тъй като неговият стил е твърде различен от философията на Барса. Абсурдно е да се смята и че Кристиано Роналдо би носил екипа на каталунците. Като цяло смятам, че сегашната игра на отбора е добра. Просто новите играчи имат нужда от време, за да свикнат. Смятам, че Златната топка трябва да е за играч на Германия. Много ми харесват Лам и Нойер”.