Лекарят, който ще извърши операцията на Томас Вермаелен, очаква защитникът на Барселона да се възстанови напълно и да възобнови кариерата си. 

Както е известно белгиецът така и не може да направи дебюта си за каталунците досега след идването си от Арсенал и след поредния му мускулен проблем в десния крак, бе взето решение да легне под ножа. 

„2-3 седмици след операцията той може да започне да тренира, а след 3-4 месеца би могъл и да започне да играе отново. От Барса правилно в началото опитаха първоначално с консервативно лечение преди да стане напълно сигурно, че операцията е неизбежна” заяви Сакари Орава, който ще извърши интервенцията. 

Тя ще се състои във вторник във Финландия, а в официалното съобщение на Барса се казва, че играчът ще се възстановява около 4-5 месеца, което означава, че в клуба искат да са напълно сигурни, че ще се оправи напълно преди да може да играе за тима, което се очаква да се случи през април. 

Според испанските медии от клуба проучват възможността да привлекат друг играч на негово място, въпреки наказанието от ФИФА, което бе наложено заради неправомерни трансфери на млади футболисти. Правилникът дава възможност на подобно нещо при сериозна контузия на играч.