Барселона прави опит да осуети преминаването на младока Марко Асенсио в големия съперник Реал Мадрид и да го привлече на „Камп Ноу”, пише „АС”. 

Наскоро се появиха информации, че Кралския клуб е постигнал договорка с Майорка за талантливия футболист, но каталунците не губят надежда, че ще могат да го вземат. 

Въпреки наказанието, което получиха от ФИФА, те се надяват да получат разрешение да вземат играч заради контузията на Томас Вермаелен, който ще отсъства между 4 и 5 месеца и Андони Субисарета иска да се реабилитира пред феновете именно с привличането на 18-годишното крило. 

Треньорът на Майорка Валери Карпин заяви, че нищо не е сигурно по отношение на бъдещето на играча и от Барса планират да изпратят „дясната ръка” на Субисарета – Алберт Валентин този уикенд на Балеарските острови, за да обсъди ситуацията на Асенсио. 

Счита се, че втородивизионния тим се е разбрал с Реал за трансфер на стойност 3,5 милиона евро, въпреки че първоначално искаше с милион повече. От Барса обаче са готови да дадат същата сума и да оставят играча за един сезон под наем в Майорка, като идеята е да използват и предпочитанията на крилото, което иска да играе именно в Каталуния.