С голове на трите си големи звезди Суарес, Меси и Неймар Барселона обърна ПСЖ с 3:1 на своя "Ноу Камп" и спечели първо място в Група F на Шампионската Лига.

Мачът не започна добре за Барса, тъй като Златан Ибрахимович откри резултата за гостите в 15-та минута. Само 4 минути по-късно обаче Лео Меси изравни след асистенция на Луис Суарес и удар отблизо в празната мрежа.

Малко преди края на първото полувреме пък Неймар изведе Барса напред след зрелищен гол с удар от 25 метра. Парижани пропуснаха няколко положения както преди, така и след почивката. В 77-та минута Суарес сложи точка на спора с трети гол.

Това бе едва втора победа за Барса над ПСЖ в общо 7 мача и първа на "Ноу Камп". Благодарение на нея каталунците спечелиха първото място в групата си за 8-ми пореден сезон.

За ПСЖ пък това бе първа загуба във всички турнири от началото на сезона.


Първата възможност за Барса бе във 4-та минута, когато Педро спечели пряк свободен удар пред наказателното поле. Лео Меси стреля над стената, но и малко над напречната греда.

Малко след това обаче Неймар пострада при неуспешен опит за финт срещу съперник. Той видимо накуцваше, но остана на терена и продължи да играе.

В 15-та минута ПСЖ като на шега откри резултата. При постепенна атака Лукас Моура отправи прострелно центриране в пеналта към Матюиди, той под носа на Пике поднесе назад към Ибрахимович и нападателят без колебание с остър удар от десетина метра препарира Тер Стеген.

Само четири минути по-късно обаче Барса изравни с още по-лек гол. Суарес получи дълго подаване в наказателното поле, но бе пазен от Тиаго Силва и наглед нямаше непосредствена опасност. Бразилецът обаче действа прекалено несериозно и остави Суарес да стигне топката до аутлинията и от въздуха да поднесе успоредно пред вратата. Там пък Давид Луис също толкова безотговорно подтичваше и позволи на Лео Меси да притича и отблизо да опъне мрежата.

ПСЖ бе пълен хаос отзад и след като атака на Меси бе спряна, Сиригу без да гледа изрита топката към Суарес в наказателното поле, но уругваецът не можа да се възползва и ударът му рикошира в защитник.

Отпред обаче парижани бяха много прецизни и в 28-та минута като по чудо не вкараха втори гол. Единсон Кавани гардира добре топката срещу Пике и след това изведе Матюиди по лявото крило. Той центрира полуниско пред вратата и там Лукас Моура засече отблизо, но направи по-трудното и не уцели целта.

Три минути по-късно гостите имаха нова хубава атака, при която Ибрахимович бе изведен на ръба на засадата отдясно и добре видя и центрира на другия край на наказателното поле за Кавани. Той стреля от движение, но Тер Стегне се хвърли и спаси до гредата.

В 39-та минута и Барса пропусна невероятна възможност. След типична атака в стил тики-така подаване в наказателното поле бе пресечено лошо от защитник на пътя на Лео Меси и той веднага стреля от около 7-8 метра разстояние, но близо до Сиригу и вратарят успя да направи решително спасяване.

В 41-та минута обаче каталунците вкараха втори гол. Неймар тръгна сам през центъра и след като не бе пресрещнат той със страхотен удар от 25 метра заби топката неспасяемо до гредата.

В началото на второто полувреме Барса имаше страхотна възможност да вкара трети гол, когато Меси започна контраатака с четирима на трима играчи и изведе Педро отдясно, но той даде ужасен пас настрани.

Две минути по-късно обаче и ПСЖ имаше чиста възможност. Пике и Матийо действаха нелепо в наказателното поле и си попречиха един на друг, позволявайки на Моура да се измъкне от тях. Последва голямо меле пред голлинията и първо Кавани стреля в защитник на голлинията, а след това и Матюиди направи същото от непосредствена близост.

Луис Суарес игра умишлено с ръка, а след това не спря след сигнала на съдията и вкара топката в мрежата. Въпреки това обаче неясно защо той не получи жълт картон.

В 62-та минута ПСЖ имаше пореден чудесен шанс да изравни, след като центриране пред вратата бе избито право към непокрития Максуел, но той не можа да нанесе удар от воле.

В 77-та минута Барса сложи точка на спора с трети гол. Атаката на каталунците не изглеждаше много опасна, но Меси и Суарес разиграха бързо пред наказателното поле и Шави изведе Неймар на стрелкова позиция в пеналта. Неговият остър удар бе спасен с една ръка от Сиригу, но Суарес притича до избитата топка и направи добавка на празна мрежа.

Малко след това Барса имаше ситуация и за нов гол, при която Меси даде извеждащ пас за Неймар, но намиращият се в по-лоша позиция Ракитич реши да играе с топката и попречи тя да стигне до бразилеца. Малко след това пък грешка при изнасянето на топката от страна на гостите позволи на Меси да овладее пред наказателното поле и без да се лакоми поднесе към точката на дузпата за Суарес, но той не можа да си спре добре топката.

ПСЖ пропусна две удобни възможности за контраатаки, а две минути преди края остър удар на Меси от границата на наказателното поле мина покрай страничната греда.

В даденото от съдията допълнително време силен удар от фаул на Ибрахимович профуча над напречната греда.


Барселона - ПСЖ 3:1

0:1 Ибрахимович 15
1:1 Меси 19
2:1 Неймар 41
3:1 Суарес 77

Барселона: Тер Стеген, Матийо, Пике, Бартра (92 Адриано), Масчерано, Бускетс, Иниеста (73 Шави), Педро (67 Ракитич), Неймар, Суарес, Меси

ПСЖ: Сиригу, Максуел, Давид Луис, Тиаго Силва, Ван дер Вил, Мота, Верати (62 Пасторе), Лукас, Матюиди (75 Лавеци), Кавани, Ибрахимович