Треньорът на Барселона Луис Енрике е на мнение, че тимът му върви във възходяща посока и демонстрира подобрение в играта си в последните си. 

Снощи каталунците обърнаха ПСЖ, за да спечелят с 3:1, като по този начин имат шанс да получат малко по-лек съперник за 1/8финалите на Шампионската лига. 

„Като цяло контролирахме мача, но в началото бе трудно, особено след като получихме гол. Бяхме обаче силно амбицирани да победим и мисля, че в момента сме по-силни и по-разнообразни отпреди, което кара съперниците да не знаят какво да очакват” заяви специалистът. 

„Стремим се най-вече да използваме силните качества на своите играчи, но също така и да наказваме слабостите на съперниците. Всички бяха на ниво. Важно е да бележим голове и да играем на ниво, без значение как сме подредени. В този мач искахме да създадем възможно повече проблеми на съперника и затова реших да оставя Жорди Алба извън титулярите” добави той. 

„По отношение на защитата през целия сезон се браним по един и същи начин. Знаем, че при корнери и статични положения имаме проблеми, така че се стремим да не допускаме такива ситуации. Нямам претенции с кого ще играем в  следващата фаза, но съм сигурен, че останалите тимове не искат да се паднат срещу нас” каза още Енрике.