Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес се надява, че в бъдеще ще застане начело на отбора и ще му донесе големи успехи по примера на Пеп Гуардиола. 

Бившият наставник бе начело на каталунците в периода 2008-2012 и за тези 4 години ги превърна в световен доминант, печелейки многобройни отличия и купи. 

„Ясно е, че ми остава още малко футбол и аз усещам това с тялото си. Все по-трудно се възстановявам и вече ми липсва вдъхновението да играя на всеки 3 дни. Надявам се, че ще остана тук колкото мога по-дълго и след време ще мога да бъда новия Пеп за Барса” заяви Шави в интервю за „Ел Паис”. 

„Наистина през лятото бях много близо да напусна и да премина в Ню Йорк. Луис Енрике обаче ме убеди да остана. Той бе пределно ясен. Каза ми: ако заслужаваш, ще играеш. Както винаги бе честен, а и се оказа прав” добави футболистът. 

„Така или иначе аз изпълних своите футболни мечти. Никога не си бях представял, че ще бъда финалист за Златната топка. Надминах собствените си очаквания и съм доволен от постигнатото. Преди 10 години нямаше да повярвам, че ще преживея подобни моменти с клубния и националния си отбор. Винаги съм се опитвал да бъда естествен на терена и това не се е променило” изтъкна още Шави.