Бившият френски национал Ерик Абидал официално обяви, че приключва с професионалния футбол. 

„Това е много важен момент за мен. Днес взех решение да прикратя кариерата си. Причините за това са лични” заяви той на пресконференция. 

„Благодаря на президента за подкрепата и се гордея, че носих екипа на Олимпиакос. Искам да изкажа благодарност и на всички треньори, с които съм работил, както и на лекарите, защото без тях нямаше да бъда тук” добави 35-годишният французин. 

Той разкри, че наистина има предложение да работи в Барселона като треньор, но не е взел решение дали да го приеме. „Сега искам да почивам и да се насладя на семейството си. Скоро ще взема и решение за бъдещето” изтъкна футболистът. 

Както е известно като играч на Барселона той преживя трансплантация на черен дроб, за да възобнови кариерата си. След един сезон в Монако замина за Гърция, където обаче игра малко. 

„Футболът ми помогна да преодолея всичките трудности и препятствия, с които се сблъсках. Винаги съм искал да играя и съм вярвал, че ще се преборя с болестта. Искам да бъда запомнен като човек, който има вяра и е отдаден на идеята да продължи напред” каза още Абидал.