Нападателят на Барселона Неймар е сигурен, че каталунците могат да се справят с всеки един съперник в Шампионската лига, включително и с първенеца Реал Мадрид, който се намира в невероятна серия от 21 поредни победи.

"Да спечеля Шампионската лига е моя детска мечта. Разбира се, представям си какво би било да триумфирам в турнира с Барса. Тук се чувствам у дома", каза Неймар пред вестник "Спорт".

"Реал Мадрид е страхотен отбор със страхотни футболисти, които са сред най-добрите в света. Те се справят много добре и като отбор."

"Но аз вярвам в своите съотборници, имам голяма вяра в нашия тим. Мисля, че можем повече, ние ставаме все по-силни, разбираме се по-добре и съм сигурен, че ще спечелим турнира. Ще направя всичко по силите си, за да бъдем в Берлин на финала. Нашата цел е да спечелим всички възможни трофеи."

"За мен е лесно да играя с най-добрите в света. Винаги е по-лесно, когато трябва да играеш с най-добрите. За мен е чест да играя с Меси. Когато го гледах докато бях в Бразилия, аз го идеализирах. Сега виждам, че съм бил прав - той е най-добрият в света."

"Луис Суарес е страхотен футболист и през първата година всеки има нужда от адаптация. На мен също ми беше трудно в началото. На него още му е трудно, но когато свикне, ще започне да вкарва повече голове", допълни Неймар.