Капитанът на Барселона Шави заяви, че правилно е взел решение да посвети кариерата си на Барселона. Той смята, че не би бил толкова щастлив, ако играеше за вечния враг Реал Мадрид.

"Аз съм фанатичен фен на Барселона. Никога нямаше да бъда щастлив в Мадрид. Аз съм от Барселона, това е истината. Не мога да заблуждавам никого", сподели Шави, цитиран от Goal.com.

"Намирам се на мястото, където исках да бъда и винаги съм мечта - Барселона. Смятам се за голям късметлия. Футболът е моят живот и да не напусна Барселона беше моят най-правилен избор."

"Изобщо не искам да напускам Барселона. Искам да извървя пътя до края. През лятото взехме решение да остана още един сезон и аз се чувствам още по-добре.."

"Искам да продължа колкото се може по-дълго. Не зная кога ще се откажа. Много нови футболисти се присъединиха към клуба и нашата цел е да създадем силна Барса. Дори ако аз трябва да седна на пейката."

"Ерата на Гуардиола беше прекрасна, след това останахме боеспособни по времето на Тито Виланова. Не спечелихме трофеи през миналия сезон, но през този можем да го направим."

"Трудно е да повторим ерата на Гуардиола и постиженията ни от онзи период. Другите отбори вече ни разучиха, изучиха системата ни и за нас е трудно да се върнем към същия стил на игра, който ни носеше удоволствие."

"Срещу Кордоба изиграхме добър мач. Рал Мадрид е много добър отбор, но ние ще работим здраво, за да се подобрим с цел преследване на целите ни до края."

"Нямам представа какво ще правя, след като се откажа. Може би ще стана спортен директор, може би треньор. Или пък ще тренирам деца. Няма значение какво, ще бъде свързано с футбола. Най-добрият футболист, с когото съм играл някога? Лионел Меси", завърши Шави.