Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич изрази възхищението си към капитана на тима Шави Ернандес.

Още по темата

 

„Капитанът тук Шави е един от примерите за следване. Наясно съм, че имам още много да уча и в Барселона научаваш толкова нови неща. Тук има футболисти, които са спечелили толкова много трофеи”, поясни Ракитич пред сайта та УЕФА.

„Като изключим факта, че Шави е спечелил всичко възможно във футбола, той впечатлява със стила си на игра и с начина, по който ни води на терена.”

„Сега имам възможността да деля една съблекалня с толкова големи футболисти, които макар да са спечелили всичко, все още са гладни за успехи и искат още. За мен е привилегия да играя с такива играчи, които имат голямо влияние.”

„Тук съм, за да работя здраво, но също така и да се наслаждавам. Всеки ден ставам с усмивка на лицето си и си казвам: фантастично е, отивам на тренировка с моите съотборници”. Няма как да бъде по-хубаво от това.

„Всички треньори са различни, но последният ми треньор в Севиля Унай Емери е като Луис Енрике в тренировките и подготовката. Той е много ясен по отношение на идеите си.”

„Обяснява ни всички детайли. Нищо не остава неразрешено. Това, което правя, зависи от съотборниците ми. Ние сме като една добре настроена машина – всички елементи трябва да работят добре, за да може тя да работи добре”, добави хърватинът.