Нападателят на Барселона и на уругвайския национален отбор по футбол Луис Суарес сподели, че в новия му клуб не оказват такъв натиск върху него, както в Ливърпул по отношение на головете.

„В Ливърпул имаше голям натиск върху мен по отношение на вкарването на голове. Но с Лионел Меси и Неймар до себе си в Барселона натискът върху мен вече не е толкова голям”, каза Луис Суарес в интервю за Спорт 360.

„Това ми позволи да стана по-отборен играч и аз се надявам, че хората вече го забелязват. Намирам се в много добри отношения с Лионел Меси. Да играеш с него е като сън. Нямаме фиксирани позиции и можем да ги сменяме по време на мач. Колкото повече свикваме един с друг, толкова по-трудно ще става за съперниците ни.”

„Но ние и двамата сме от Южна Америка и имаме общи неща извън терена, дори и в кулинарните предпочитания. Ние гледаме на него като на най-великия футболист в историята, но в същото време той остава скромно момче. Той се интересува единствено от това Барселона да побеждава.”

„Не искам да говоря за миналото, гледам само напред. Смятам, че се справих с проблемите, които имах. Вече уверих хората, които трябва, че това няма да се повтори.”

„Вече познавах Барселона като град много добре. Моята мечта винаги е била да играя тук. Голяма част от роднините на жена ми живеят тук. За мен, съпругата ми и децата беше важно да дойдем тук. Преминаването ми в Барса беше правилното решение по много причини.”

„Барселона има много специфичен стил на игра и тук смятат, че футболът трябва да се играе по този начин. Разбира се, това е доста атрактивно за зрителите.”

„Трябва да притежаваш интелект, за да се адаптираш, но това, което наистина уважавам в клуба е, че Барса не променя своята философия на игра. Младите футболисти са обучавани по този начин в академията и тя има голям принос за успехите на Барса в последните няколко години.”

„Тук наистина се очакват големи успехи във всеки турнир. Затова дойдох тук, защото искам да печеля трофеи, както голяма част от моите нови съотборници вече са го правили.”

„Висшата лига и Ла Лига си приличат по скоростния футбол. Но в Испания ние футболистите сме по-добре защитени. В Англия топ-играчите често са ритани и реферите си траят. В Испания съдиите пазят повече топ-играчите.”

„Винаги ще следя изявите на Ливърпул, клубът винаги ще бъде в сърцето ми. Те не направиха най-добрия старт на сезона, но пътят все още е доста дълъг. Най-важното нещо за клуба е да се класира за Шампионската лига, без значение по кой път. Феновете го очакват, там е мястото на Ливърпул.”

„Брендън Роджърс е харесван от футболистите и има уважението им. Той показва пълна подкрепа към всеки човек в клуба. Убеден съм, че Ливърпул ще постигне много успехи с него, за мен той е единственият правилен човек за мениджърския пост”, завърши Суарес.