Нападателят на Барселона Луис Суарес даде интервю пред официалния сайт на клуба, в което подчерта улеснението което изпитва, докато си партнира в атака с Лионел Меси и Неймар.

„Когато дойдеш в нов клуб, винаги е трудно да се адаптираш, особено когато говорим за Барселона. Но аз съм професионалист и трябва да се адаптирам без значение от обстоятелствата. Винаги е полезно, когато играеш колкото се може повече мачове. Особено в моя случай, след като съм отсъствал толкова дълго време”, започна Суарес.

„Луис Енрике ме помоли да продължа да играя по същия начин, както преди това, да не променям нищо. Постепенно аз се чувствах по-добре след всеки мач. Станах по-уверен и всички мои съотборници ме подкрепят. Увереността ми позволи да играя по-освободено и по този начин да изразявам себе си на терена.”

„Всички знаем, че Луис Енрике е треньор, който изисква много от футболистите си. Полезно е да имаш наставник като него, защото не те оставя да се отпускаш. Бях окуражен от факта, че той беше един от хората, който помогна за трансфера ми. Той ми дава шанс да се докажа всяка седмица и това ме накара да се почувствам още по-уверен. Опитах се да му покажа, че не съм дошъл тук случайно.”

„Един нападател винаги трябва да помага на отбора, без значение дали го прави с голове или асистенции. Аз съм нападател, който харесва да бележи много попадения. Правил съм го във всеки отбор, в който съм играл. В момента не вкарвам много, но съм сигурен, че с помощта на колегите ми попаденията ще дойдат. Но докато Барса печели големи мачове, аз ще съм щастлив без значение дали бележа или не. Въпреки това изисквам много от себе си.”

„Чувствам, че съм важна част от отбора, защото помагам. Понякога добрите асистенции или пасове са за предпочитане пред вкарването на лесни голове. Не зная дали нападателното трио на Барса плаши съперниците, но те със сигурност трбва да бъдат много внимателни срещу нас, защото Барселона притежава много качествени футболисти.”

„Всички знаем колко добри са Лео Меси и Неймар. Без да подценяваме противниците, те трябва да внимават, защото тези двамата могат да решават мачове. Меси и Неймар играят заедно от известно време и от всеки мач се вижда колко са важни за тима. Лесно е да играеш с тях, защото те правят невероятни неща. Никога не знаеш какво ще сторят.”

„Неймар ме изненада с начина по който играе и това, което прави. Изумен съм колко бързо осъществява пробивите си. Знаех, че е бърз, но когото го видиш на терена това ти прави още по-голямо впечатление. Меси може да преодолее наведнъж трима или четирима съперници и го прави с голяма лекота.”

„Манчестър Сити беше най-силният отбор, завършил на второ място в групите на Шампионската лига този сезон. Всички знаят колко добър е Сити. Ние не искахме да ги срещаме, но и те не искаха да се падат с нас. Наясно сме, че трябва да победим силни отбори в турнира, ако искаме да го спечелим. Да победим Сити е добра цел пред нас и добра възможност да покажем на хората защо сме в надпреварата”, каза още Суарес.