Елче - Барселона, мач от 37-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Мартинес Валеро", начало 20.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Пинто, Ойер
Защитници:  Масчерано, Алвеш, Адриано, Бартра, Монтоя
Полузащитници: Бускетс,  Шави, Иниеста, Фабрегас, Сонг, Сержи Роберто, Афелай
Нападатели: Меси, Педро, Алексис, Тейо

Контузени: Неймар, Алба, Пике, Пуйол, Валдес, Дос Сантос
Извън групата: Куенка

 

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Елче в мач от предпоследния кръг на испанската Примера Дивисион. Срещата ще има изключително висок заряд заради залога и за двата отбора.

След провалите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид в последните им мачове, от Барселона знаят, че две победи в последните два мача ще им донесат титлата.

В последния кръг те посрещат лидера Атлетико Мадрид на своя "Ноу Камп" и от това дерби вероятно ще се реши титлата. За да се стигне до там обаче, Барса задължително трябва да победи Елче. В противен случай Атлетико може да стане шампион още тази вечер, ако разбира се спечели своя домакински мач на Малага.

Елче от своя страна все още не се е спасил от изпадане и е само на 3 точки над зоната на изпадащите. Така дори и точка може да се окаже решителна за тяхното спасение.

По този начин мачът много прилича на този между Валядолид и Реал Мадрид през седмицата, когато столичани имаха нужда от задължителна победа, но стигнаха само до равенство 1:1. За разлика от тогава обаче сега Барса имаше пълна седмица, за да почине и да се възстанови. Освен това големите звезди Лео Меси, Иниеста и Шави са на линия, за разлика от ситуацията при Реал, където отсъстваше Гарет Бейл, а Роналдо се контузи рано в мача.

Проблемът на Тата Мартино е в защита, където продължават да липсват Жерард Пике, Карлес Пуйол и Жорди Алба. Нападението на Елче не е от най-свирепите в лигата и така отбраната на Барса вероятно няма да е подложена на сериозен тест.

За сметка на това обаче Елче има една от най-стабилните защити, особено като домакин. Тимът е допуснал само два гола на своя стадион от началото на годината. Това помогна да се запише впечатляваща серия от 9 поредни домакински мача без загуба.

Затова няма да е никак лесно на Барса да пробие отбраната на домакините, а с напредване на времето напрежението ще започне да притеснява каталунците. Все пак индивидуалната класа на Меси и Иниеста би трябвало да помогне да се стигне до решителния гол, а след това далеч по-лесно би паднал и втори.

Резултат: 0:2