Звездата на Барселона Лионел Меси прави най-силния старт на календарната година в цялата си кариера, показва статистика на вестник "Спорт".

Аржентинецът има осем попадения за 495 изиграни минути през месец януари, което прави средно по гол на всеки 61.85 минути. До момента Лео никога не е имал толкова впечатляващи показатели в първия месец на годината.

Както е известно, в първия мач за годината Меси беше оставен на пейката и игра само 45 минути при поражението с 0:1 от Реал Сосиедад, което покачи напрежението върху треньора на Барса Луис Енрике.

След злополучния мач с баските обаче Меси не е пропуснал нито една минута и започна да бележи гол след гол. Той пропусна дузпа срещу Атлетико Мадрид в първия 1/4-финален мач за купата, но след това направи добавка и донесе ценната победа на своите.

Преди това четирикратният носител на Златната топка вкара гол от дузпа на Елче за купата, на Атлетико за първенство, хеттрик на Депортиво Ла Коруня и нови два гола на Елче в Ла Лига.

Другите силни стартове на южноамериканеца са били през сезон 2008/09 и сезон 2012/13, когато той е вкарвал средно на 68.14 и 69.11 минути. Точно преди година например Лео остави зад гърба си най-слабия месец януари в кариерата си. Тогава той се разписваше средно на 108.5 минути.