Звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси анализира световното първенство в Бразилия, на което гаучосите загубиха от Германия мача за титлата с 0:1.

Четирикратният носител на Златната топка признава, че той и неговите сънародници ще съжаляват до края на живота си за пропуснатите възможности срещу Маншафта.

"Не зная дали победата над Холандия с дузпи е най-щастливият ми момент, но беше нещо много вълнуващо да се класираме на финала", сподели Меси в интервю за официалния сайт на ФИФА.

"Холандия е силен отбор с много добри футболисти. Беше много равностоен мач, в който ние страдахме в някои моменти. Беше тактическа битка, но ние успяхме да докараме нещата до дузпи и да победим. Бяхме много щастливи след успеха."

"За мача между Бразилия и Германия мога да кажа, че резултатът беше огромна изненада за всички. Очаквахме равностоен двубой, в който и двата отбора да изпитват трудности. Не очаквах Германия да води с 3:0 или 4:0 след само 25 минути. Беше изненадващо."

"За нас нямаше значение срещу кой съперник ще играем на финала, защото и двата тима са много силни. Германия го доказа по време на цялото световно, а също и Бразилия. Бразилия играеше на собствен терен и за нас нямаше да има голяма разлика срещу кой излизаме на финала."

"Не зная какво да кажа за финала... (усмихва се леко). Жалко е, че загубихме, заради всички положения, които имахме в мача. Имахме по-добрите положения. Ще съжаляваме до края на живота си за пропуснатите възможности във финала", завърши Меси.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4CaPPxHx938" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>