Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс директно заяви, че иска да заиграе в английската Висша лига, за да опита нещо различно.

"Може би след толкова много години при един и същ стил на игра се изморяваш от него. Футболът в Англия е различен и аз се възхищавам на Висшата лига заради качеството и стила на игра там", каза Бускетс, цитиран от вестник "Гардиън".

"Стадионите са пълни, терените са добри, пресата е различна и хората са различни. Футболната култура е различна. Всеки говори положително за Англия и аз бих искал един ден да опитам от всичко това."

"Там виждам повече възможности да се радвам на играта си. Там преобладават физическите единоборства и по-интензивно, но смятам, че ще ми пасне. Не мога да кажа със сигурност, че ще играя там, защото винаги съм казвал, че искам да остана дълги години в Барса, но бих искал да опитам", каза още халфът.

Коментарите на "Буси" могат да бъдат приети като блъф, като се има предвид, че той е пред подновяване на договора си с Барселона. По всяка вероятност двете страни не могат да се разберат за финансовите параметри по новия контракт.