С два гола на Луис Суарес Барселона победи Манчестър Сити с 2:1 на неговия „Етихад Стейдиъм“ и така е доста по-близо до 1/4финалите на Шампионската лига. Реваншът е на 18-и март на „Камп Ноу“. 

Уругваецът вкара на два пъти до почивката, за да материализира предимството на отбора си. След паузата домакините се подобриха и върнаха един гол чрез Серхио Агуеро, но малко след това Гаел Клиши бе изгонен. 

Нещата можеха и да решени напълно, ако в самия край Лео Меси не бе изпуснал дузпа. Все пак обаче Барса постигна трета поредна победа над Сити и показа, че загубата от Малага през уикенда е била по-скоро случайна. Гражданите пък ще имат нужда от много силно представяне след 3 седмици, за да успеят да отстранят своя съперник. 

Съставът на домакините бе доста офанзивен. Джеймс Милнър стартира като опорен халф до Фернандо, Насри и Силва бяха на крилата, а Агуеро и Джеко водеха атаката. За Барса Масчерано бе в защита, а в атака очаквано действаха Меси, Неймар и Суарес. 

Преди началото на двубоя феновете на домакините незнайно защо освиркаха бурно химна на турнира. Още във 2-ата минута едно дълго подаване почти изведе Неймар в наказателното поле, но там Компани реагира добре и изби пред бразилския нападател. 

В първите минути гостите владееха повече топката, а стратегията на домакините бе да опитват да отнемат и да играят на контраатака. В 8-ата минута Агуеро спечели свободен удар на двайсетина метра от вратата, но шутът на Милнър се отби от стената. 

В 11-ата минута хубава комбинация на Барса завърши с пас към Меси на добра позиция, но Демикелис със страхотен шпагат успя да блокира удара на аржентинеца. След това Суарес за малко да се възползва от лошо върната топка, но първо не успя да подаде, а след като топката бе отбита при него, стреля неточно с левия крак. 

В 16-ата минута обаче, Барса удари. Едно подаване от фланга стигна до Компани, който обаче не успя да избие добре и всъщност спря топката за Суарес, който се ориентира много бързо и с левия крак, макар и от малък ъгъл, стреля много точно към далечната греда, за да реализира. 

Домакините опитаха да отговорят и малко след това Джеко засече с глава едно центриране, но слабо и покрай вратата. Като цяло обаче играта на Барса бе по-подредена и гостите владееха инициативата. В 26-ата минута Суарес за малко да стигне пръв до една топка, но Харт все пак се справи. 

В 30-ата минута кошмарът за Гражданите стана факт. Първо Ракитич намери Меси, който се справи с опита на няколко съперници да го спрат и пусна наляво към Алба. Бранителят центрира по земя и във вратарското поле Суарес засече към далечния ъгъл за 0:2. 

Почти веднага след това Неймар бе изведен зад защитата, пусна топката покрай вратаря Харт, но все пак Компани притича и успя да избие. До почивката Небесносините стигнаха до една ситуация за дузпа, когато удар на Джеко бе спрян от Пике, като не стана съвсем ясно дали го прави с ръка, но тя така или иначе бе до тялото. 

Каталунците обаче продължаваха да се чувстват комфортно и да контролират ситуацията на терена, като в 44-ата минута Дани Алвес малко щастливо се измъкна отдясно на наказателното поле, прехвърли Харт, но удари напречната греда. 

Малко след паузата Джеко стреля с глава след корнер, но покрай вратата. Малко след това Силва изведе Насри в наказателното поле, но шутът му бе блокиран от Масчерано. Домакините обаче се подобриха и в 49-ата минута пропуснаха страхотен шанс. След корнер Компани отклони зад себе си, като Джеко се оказа сам на границата на вратарското поле. Босненецът обаче стреля с глава право в ръцете на Тер Стеген.  

В 54-ата минута Агуеро хубаво напредна и потърси далечния ъгъл, но стреля покрай вратата. След нов свободен удар Демикелис стреля с глава, но пак право в ръцете на вратаря, който сякаш привличаше топката към себе си. Последва още една добра ситуация, но в решаващия момент Агуеро не успя да подаде точно и Пике изби в корнер. 

Все пак добрата игра на Сити даде резултат. В 69-ата минута Клиши отне на Меси в половината на Барса, след това топката бе пратена към Силва, който много технично я спря на пътя на Агуеро, нападателят изпревари защитник и след това нямаше проблеми да простреля Тер Стеген.

Подемът на англичаните обаче бе спрян от третият червен картон за тях в също толкова срещи срещу Барса. В 74-ата минута Клиши не успя да избие една топка и намери коляното на Дани Алвес. Реферът прецени, че нарушението е твърде опасно и показа втори жълт картон на французина. 

Това веднага оказа влияние, защото Барса се окопити. Първо Жорди Алба проби, но след това стреля слабо, като освен това падна в наказателното поле, твърдейки че е фаулиран. След това удар на Меси бе избит над гредата от Харт. 

В края попадение на Меси бе отменено заради тънка засада, но драмата предстоеше. Дълбоко в добавеното време Сабалета събори Меси в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Аржентинецът изпълни, но Харт спаси, а след това при добавката суперзвездата прати топката с глава покрай вратата и така остави някакви шансове на Сити. 

Манчестър Сити – Барселона    1:2
0:1    Суарес    16
0:2    Суарес    30
1:2    Агуеро    69

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Компани, Демикелис, Клиши, Фернандо, Милнър, Насри (61 Фернандиньо), Силва (78 Саня), Джеко (68 Бони), Агуеро
Барселона: Тер Стеген, Алвес (75 Адриано), Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Ракитич (71 Матьо), Иниеста, Меси, Неймар (80 Педро), Суарес