Вестник „Марка” анализира победата на Барса над Манчестър Сити под формата на въпроси и отговори. И стигна до някои любопитни изводи. Както е известно, във вторник "каталунците" удариха с 2:1 "гражданите" в Англия.
        
1. Дали победата на „Барса” не е заслуга и на ”Сити”?
"Барса" направи добър мач, но се възползва и от стратегията на мениджъра на домакините Мануел Пелегрини. В последните дни се наслушахме на приказки как в „Сити” са си научили урока от миналата година. Оказа се, че е така само на думи. Защото в рамките на първото полувреме домакините се показаха като страхлив отбор, който изобщо не пресираше съперника. И „Барса” се възползва от ситуацията почти без напъване. През второто полувреме пак се стигна до грешка. Точно когато англичаните натиснаха и изглеждаше така, сякаш може да се стигне до обрат, дойде изгонването на Клиши, което категорично можеше да се избегне. Така си пролича, че нито Пелегрини, нито футболистите му са си научили урока.

2. Това ли е точният титулярен състав на Луис Енрике?
Това е. Вижда се от играта и от постигнатите резултати. Точно в този състав се спечелиха всички мачове след издънката на „Аноета” в началото на януари. Спечелиха се мачове срещу „Атлетико”, „Виляреал” и сега срещу „Сити”. При това положение е съвсем ясно, че ако утре „Барса” играе на финал в Шампионската лига, съставът ще бъде този.

3. По-добър ли е Ракитич в средата на терена от Шави и Рафиня?
Ролята на Ракитич често се подценява, въпреки че е фундаментална за „Барса”
Може би в началото на сезона нещо му е липсвало. Но работата му в дефанзивен план заслужава похвала. Една от причините "Сити" почти да не атакува "Барса" бе фактът, че Давид Силва на практика го нямаше. И вината е на Ракитич!

4. Какво му става на Неймар?
В сегашното си състояние това не е този Неймар от целия сезон до момента. Загубил е свежест в ситуациите 1 на 1 и не стига с лекота до вратата на противника за разлика от предните мачове. Нивото му е паднало, факт е.

5. Поправи ли се „Барса” за грешката си срещу „Малага” (0:1) в събота?
Поправи се изцяло. Каталунците парираха удара с постигнатия престижен резултат в Манчестър, дошъл като следствие на убедителна игра. От тук нататък въпросът е това ниво да се запази и да не се допускат повече грешки.

Луис Рохо, превод "7 дни спорт"