Нападателите на Барселона Лионел Меси и Неймар делят второто място в класацията на "Опта" за най-много пропуснати чисти положения сред офанзивните футболисти в петте най-силни първенства на Стария континент.

И двамата са профукали точно по 16 чисти голови ситуации от началото на кампанията, като Неймар е малко по-нагоре в символичната негативна класация заради по-малкото отбелязани попадения.

Лидер в черната таблица на кривите кримки в Европа е таранът на Пари Сен Жермен Единсон Кавани, който е пропилял 20 чисти голови положения. Неприятното за него е, че е вкарал само 8 попадения.

Кошмарът на българския ЦСКА Пиер-Андре Жиняк, който вкара Тулуза в родния футболен фолклор, се намира на четвърта позиция с 14 неточни изстрела от удобна позиция.

Реал Мадрид също пласира свой футболист в листата на кривите кримки. Гарет Бейл е близо до почетната стълбичка със своите 14 комични отигравания.

Златан Ибрахимович от ПСЖ и нападателят на Байерн Роберт Левандовски имат едни и същи показатели - по 11 гола и 13 фрапантни пропуска, разделяйки си шестото място.

 

Ето и Топ 10 на класацията, от която нито един от участниците не може да се гордее:

1. Единсон Кавани (ПСЖ) - 20 пропуска и 8 гола

2. Неймар (Барселона) - 16 пропуска и 17 гола

3. Лионел Меси (Барселона) - 16 пропуска и 26 гола

4. Андре-Пиер Жиняк (Марсилия) - 14 пропуска и 15 гола

5. Гарет Бейл (Реал Мадрид) - 14 пропуска и 10 гола

6. Златан Ибрахимович (ПСЖ) - 13 пропуска и 11 гола

   Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен) - 13 пропуска и 11 гола

8. Чарли Остин (КПР) - 13 пропуска и 14 гола

9. Лука Тони (Верона) - 12 пропуска и 9 гола

10. Лусиано Вието (Виляреал) - 12 пропуска и 11 гола