Финалистите в турнира за Кралската купа – Барселона и Атлетик Билбао, са се споразумели финалът на надпреварата да се играе на „Сантяго Бернабеу” в Мадрид, пишат испанските медии. 

Снощи двата тима стигнаха до битката за отличието, но по традиция местните футболни шефове все още не са определили стадионът, на който ще се състои сблъсъка. 

Президентите на двата клуба Хосу Урутия и Хосеп Мария Бартомеу обаче са категорични, че е най-добре сблъсъкът на 30 май, да се изиграе на съоръжението на Реал Мадрид. 

Сега се очаква федерацията да вземе решение и ако наистина „Бернабеу” приеме финала, това ще означава, че всеки от финалистите ще получи по 40 000 билета за своите фенове. 

От Реал обаче не са особено щастливи от тази възможност, тъй като това означава един от двата им най-големи съперника в исторически план, да триумфира с отличие на техния стадион. През 1997-а Барса спечели купата на този стадион, след като победи Бетис, а президентът по онова време Жоан Гаспарт се разходи по терена с шал на клуба.