Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста коментира поредното горещо издание на Ел Класико, в което Барселона надви Реал Мадрид с 2:1. Според футболния магьосник в сблъсъците между двата колоса в последните години се случват "ненормални неща".

"Мачовете в Ел Класико не бяха добър пример, който да дадеш. Нещата, които се случиха през последните години не бяха нормални. Всички ние сбъркахме", изповяда се Андрес пред "El Partido de las 12".

"Всеки има неговото си мнение за това, но сега всичко е в миналото. Хубавото е това, което се случва в момента. Преди се случваха неща, които никой не искаше да вижда."

"Имаше доста напрегнати моменти през последните сезони между два страхотни отбора, които се бореха един с друг за трофеи. Имаше вътрешно и външно напрежение и нещата излизаха извън контрол."

"Ние сме доволни от начина, по който играхме в неделното Ел Класико и че дръпнахме с четири точки на върха. Фокусирахме се върху себе си и не обръщахме внимание на нещата, които се говореха за противника."

"Що се отнася до лакътя, който ударих на Серхио Рамос - аз се извиних, защото не беше умишлено. Навярно вдигнах малко повече ръката си, което не трябваше да правя. Казах го още докато бях на терена и в момента се повтарям. Серхио знае, че не съм го ударил умишлено."

"Не мисля, че най-добрите дни са зад гърба ми. Добре е, че това е само въпрос, а не становище. Ако не смятах, че мога да играя на най-високо ниво, нямаше да бъда там, където съм в момента."

"Винаги има трудни периоди, в които нещата не се развиват по най-добрия начин. Но човек трябва да продължи напред.Наслаждавам се на работата си и за мен най-важното нещо е да печеля трофеи. Не мисля за нещо друго."

"Чувствам се добре физически, но понякога стават промени вътре в отбора, или по време на мачовете, които променят играта ти. Но не е по-зле отпреди."

"Сигурен съм, че има хора, които виждат, че правя нещата по правилния начин. Аз винаги поставям отбора над всичко останало", добави Иниеста.