Нападателят на Барселона Луис Суарес разкри защо е имал нужда от период на адаптация, след като премина на стадион "Ноу Камп" от английския Ливърпул.

"Повечето отбори играят доста прибрано срещу Барселона и така намирам много по-малко пространство за своята игра", сподели Луис Суарес пред списание "Кикер".

"Това е нещо, с което трябваше да свикна, макар да имам опит с физическите единоборства, защото съм нападател. Мога да кажа, че в Барселона е по-трудно, отколкото в Ливърпул. Стилът на Барса беше един напълно нов свят за мен."

"Още от самото начало всичко си беше наред с моите нападателни инстинкти, но не знаех как точно да действам на терена. Преди всичко не исках да изглеждам като егоистичен футболист и размишлявах какво ли ще ми кажат другите момчета."

"Затова предпочитах да подавам топката, вместо да стрелям. Мина известно време, докато се осмеля да стрелям отново. Но съм наясно, че трябва да уважавам комбинативния стил на игра на Барселона."

Уругваецът беше попитан дали на стадион "Ноу Камп" нямат план да се помага на Лео Меси да изпревари Кристиано Роналдо и да стане голмайстор на първенството.

"Това е странно. Меси дори ми е казвал след някои мачове, че не е бил готов за някой мой пас, защото е предполагал, че ще искам да завърша сам. Ние често се извиняваме един на друг, когато не сме си подали топката."

"Лео е не само най-добрият футболист в света, той е изключително интелигентен играч. Защитниците започнаха да свикват, че той е използван като фалшива девятка и Меси отново се включва от крилата. Така има повече свободно пространство", завърши Суарес.