От Барселона са оценили Педро Родригес на 20 милиона евро и през лятото той ще може да напусне срещу тази сума, пише вестник „Спорт”. 

Шефовете на каталунците вече планират нещата за следващата кампания и един от основните въпроси е кои футболисти ще напуснат „Камп Ноу”. 

Шави Ернандес, който вече е в края на кариерата си, почти сигурно ще продължи кариерата си в Катар, докато Педро най-вероятно ще премине в друг отбор. 

Бързоногият футболист има договор с клуба до края на сезон 2015-2016, но слухове, че интерес към него има от други отбори, има от доста време. Това, че не играе чак толкова много и че влиза предимно от пейката, също може да го накара да си тръгне. 

Все пак от Барса не искат да го притискат по никакъв начин и ще го оставят сам да вземе решение дали да продължи кариерата си в друг отбор и при какви условия. Очакванията са играчът внимателно да обмисли ситуацията и при добра оферта наистина да напусне. 

Счита се, че от Арсенал и Ливърпул следят положението на Педро, но и Ювентус е готов да влезе в борбата за него, след като сумата от 20 милиона евро не е чак толкова висока за толкова качествен футболист.