Френският шампион ПСЖ готви сензационен трансфер. Според The Mirror френските богаташи искат да купят една от големите звезди на Барселона – Неймар, за заместник на Златан Ибрахимович.

Слуховете за напускането на шведа започнаха, след като си позволи да обиди Франция и футбола в страната. Това стана след загубата с 2:3 от Бордо по-рано през месеца, в резултат на което той отнесе куп критики и му се наложи да се извинява публично.

Това обаче не смекчи вината върху Ибракадабра, чийто договор с ПСЖ е до 2016 г. Този факт още повече засилва спекулациите, че 34-годишният голаджия няма да продължи кариерата си на „Парк де Пренс“.

На първо място в списъка за негов заместник е именно Неймар, който през този сезон има 26 гола в 37 мача за Барселона. Голям плюс за ПСЖ е, че в отбора е пълно с бразилци – Тиаго Силва, Давид Луис, Маркиньос, Максуел и Лукас Моура, които са в отлични отношения с нападателя. Той обаче заяви, че не планира да напуска „Ноу Камп“ в близко бъдеще: „Щастлив съм тук и имам още много път да извървя“, каза Неймар.

В началото на годината президентът на ПСЖ Жермен Насер Ал-Хелайфи даде интервю, в което заяви, че след края на ерата „Ибрахимович“, ще бъде купен нов звезден нападател. „Ако трябва ще платим 100 милиона евро за такъв“, каза шефът в клуба.