Суперзвездата на Барселона Лионел Меси е под въпрос за неделния мач срещу Селта от испанското първенство. 

Аржентинецът пропусна мачовете на националния тим срещу Ел Салвадор и Еквадор, след като се оказа, че изпитва сериозни болки в крака и от тима не искаха да рискуват с включването му в игра. 

„Изчакахме до последния момент, за да видим дали ще може да играе, но се оказа, че трудно обува футболните си обувки и кракът го боли, така че решихме да не рискуваме. Извинявам се на тези, които бяха дошли тук задари него“ заяви селекционерът Тата Мартино след мача с Еквадор. 

От щаба на Меси побързаха да успокоят феновете на Барса, че проблемът на Лео не е сериозен. „Ако контузията му бе по-тежка, той вече щеше да се е върнал в Барселона. Вярно е обаче, че наистина го боли. Когато се върне в Испания ще мине прегледи, за да видим какво е състоянието му“ заявиха близките до играча. 

Съотборникът на футболиста Жерард Пике пък се надява, че нападателят ще може да играе срещу Селта, в стремежа на Барса да запази аванса си от 4 точки пред Реал в класирането. „Оптимист съм, но все пак всичко зависи как се чувства“ коментира бранителят.