Футболистът на Барселона Педро Родригес е приел да премине в Интер през лятото, като е бил убеден лично от треньора на италианците Роберто Манчини, пише „Кориере дело Спорт”. 

Бъдещето на играча е далеч от каталунците, тъй като през този сезон с привличането на Луис Суарес, за него просто няма място сред титулярите и въпреки че не се справя лошо влизайки от пейката, самият той предпочита да в тим, където ще играе повече. 

Според италианския вестник, наставникът на Нерадзурите е разговорял с Педро, който останал доста доволен от предложението, тъй като получил гаранции, че ще бъде редовно на терена. 

Твърди се, че между клубовете също е имало първи разговори, макар че тепърва предстои да се уточняват подробностите. Засега обаче има сериозно разминаване в позициите за цената на Педро. От Барса искат да получат за него най-малко 17 милиона евро, докато на този етап от Интер предлагат само 10 милиона. 

По всичко обаче изглежда, че в миланския тим стягат сериозна селекция в опит отново да се превърнат в претендент за челните места в Серия А. Заговори се, че клубът е хвърлил око и на вратаря на Челси Петр Чех, който също иска да отиде на място, където ще играе редовно.