Барселона направи решителна крачка към полуфиналите на Шампионската лига, след като спечели с 3:1 гостуването си на Пари Сен Жермен във френската столица. Реваншът е във вторник на „Камп Ноу“. 

Луис Суарес вкара два гола, като и в двата случая направи за смях Давид Луис, а Неймар бе този, който откри резултата. Голът на домакините не им дава особени надежди за реванша. 

Липсата на наказания Златан Ибрахимович определено се усещаше, докато гостите действаха по своя начин и успяха да използват ситуациите, които имаха, като определено героят се казваше Луис Суарес. 


За домакините Грегори ван дер Вил се завърна сред титулярите, а Маркиньос бе пратен в центъра на защитата да партнира на Тиаго Силва. Давид Луис бе на пейката, въпреки че миналата седмица бе обявено, че няма да играе месец. Йоан Кабай се появи вместо Верати в центъра, а Кавани водеше атаката. 

За Барса Мартин Монтоя замени наказания Дани Алвес в защита. Хавиер Масчерано пък партнираше на Жерард Пике в центъра на отбраната. В средата на терена и атаката всичко бе очаквано.  

Началото бе спокойно, като Барса се опита да наложи своя стил, а и домакините сякаш нямаха нищо против, но в същото време се стремяха да организират контраатаки. Темпото бе много ниско, преди в 8-ата минута ПСЖ да пропусне страхотен шанс. 

Матюиди проби отлично отляво и поднесе топката към Хавиер Пасторе, който бе сам в центъра пред вратата. Атакуващият играч обаче се размина и не успя да отправи удар, пропускайки страхотната възможност. 

Барса очаквано отговори и в 14-ата минута Меси тресна гредата. Той получи една топка пред наказателното поле и я завъртя към далечния ъгъл, но за негово съжаление тя се отби в рамката. 

В 18-ата минута обаче, каталунците поведоха. Те се възползваха от празните пространства в половината на съперника, като Меси напредна, след това изведе Неймар леко вляво и той спокойно прати топката в далечния ъгъл за 0:1. 

Малко след това нещата за домакините станаха още по-лоши, защото капитанът Тиаго Силва получи контузия и трябваше да напусне, като вместо него се появи Давид Луис.  

Барса продължаваше да доминира по отношение на притежанието на топката, а домакините действаха на контри. При една от тях в 28-ата минута Масчерано предотврати неприятности с отличен шпагат в последния момент срещу Кавани. 

Все пак парижани се подобриха и в 34-ата минута Матюиди комбинира с Пасторе, който отляво подаде към Кавани. Ударът на уругваеца обаче бе твърде слаб, за да затрудни Тер Стеген. 

Малко след това Иниеста допусна неочаквана неточност, не успявайки да намери Неймар на чиста позиция в наказателното поле. В края на полувремето Суарес показа настойчивост, но изстрелът му не затрудни Сиригу, който обаче в ситуацията получи контузия в ръката, но все пак успя да продължи. Така или иначе авансът на гостите на почивката бе заслужен. 

След нея домакините се активизираха и заиграха малко по-активно в атака. Удар на Пасторе накара Тер Стеген да се намесва, а след това и Рабио опита късмета си, но не затрудни германеца. 

Секунди преди изстрела на халфа обаче, Иниеста бе ударен лошо в кръста и се оказа, че не може да продължи, като бе изнесен на носилка и заменен от Шави. 

Последваха минути без сериозно опасности и пред двете врати, макар че домакините се опитваха да действат активно. Барса сякаш убиваше темпото преди да избухне в 67-ата минута. 

Суарес набра скорост отдясно, мушна топката през краката на Давид Луис и влезе в наказателното поле, където се промъкна между двама и стреля не много силно в близкия ъгъл. Вратарят Сиригу успя да докосне топката, но не и да спаси, така че гостите удвоиха аванса си. 

Малко повече от минута след  това ПСЖ бе много близо да се върне в мача. След корнер топката бе избита към свободния Кавани, който стреля силно с десния крак, но макар че нямаше добра видимост, Тер Стеген успя да отрази удара. 

В 79-ата минута интригата окончателно приключи. Суарес направи двойно подаване близо до центъра, след което тръгна към вратата, за втори път мушна топката през краката на Давид Луис, за да се измъкне, след което стреля неспасяемо в далечния ъгъл. 

Все пак в 82-ата минута ПСЖ стигна до гол. Една отбита топка попадна на пътя на Грегори ван дер Вил, който стреля силно, а влезлият от пейката Жереми Матьо опита да изчисти, но само отклони топката, за да я направи неспасяема за Тер Стеген. 

В 89-ата минута домакините бяха близо до втори гол. Първо Лавеци нахлу в наказателното поле, но Адриано чисто му изби. Кавани стигна до топката и стреля, но ударът му бе спрян от Масчерано. Малко след това Меси стреля опасна от свободен удар, но Сиригу отрази. 

Пари Сен Жермен – Барселона    1:3

0:1 Неймар    18
0:2 Суарес    67
0:3 Суарес    79
1:3 Ван дер Вил    82

Пари Сен Жермен: Сиригу, Ван дер Вил, Маркиньос, Тиаго Силва (21 Давид Луис), Максуел, Рабио (65 Лукас Моура), Матюиди, Кабай, Лавеци, Пасторе, Кавани
Барселона: Тер Стеген, Монтоя (80 Адриано), Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Ракитич (74 Матьо), Иниеста (53 Шави), Меси, Неймар, Суарес