ПСЖ - Барселона, мач от група F на Шампионската Лига. Стадион "Парк де Пренс", начало 21.45 часа.

 

ПСЖ:


Вратари: Сиригу, Душе
Защитници: Давид Луис, Серж Орие, Камара, Дин, Маркиньос, Ван дер Вил, Максуел
Полузащитници: Кабай, Матюиди, Лукас Моура, Шантом, Пасторе, Тиаго Мота, Верати
Нападатели: Кавани, Баебек

Контузени: Ибрахимович, Тиаго Силва, Лавеци, Рабио

 

Барселона:

Вратари: Браво, Тер Стеген
Защитници: Пике, Алба, Монтоя, Масчерано, Матийо, Алвеш, Адриано, Бартра
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Шави, Ракитич, Сержи Роберто
Нападатели: Меси, Неймар, Педро, Мунир, Сандро

Контузени: Масип, Рафиня, Дъглас
Извън групата: Вермаелен
Наказан: Суарес

 

ПРОГНОЗА: ПСЖ посреща Барселона в дербито от Група Ф на Шампионската Лига. Двата тима са абсолютни фаворити за първите две места и в директните двубои помежду си най-вероятно ще определят кой ще бъде победителя в групата.

Каталунците започнаха с минимална победа с 1:0 срещу АПОЕЛ, но имаха пълно преимущество в мача. Парижани пък не успяха да победят Аякс като гост, но равенството 1:1 не е най-лошия резултат.

Сега двата тима се срещат помежду си, като това ще бъде шестият им мач в историята. Балансът от предишните пет двубоя е равен - по една победа и три равенства. През 1995 година ПСЖ елиминира Барса в Шампионската Лига, докато през 2013-та година Барса се класира напред след две равенства и повече голове на чужд терен.

През 1997-ма година пък Барса спечели финала за КНК. Тогава сегашният треньор на Барса Луис Енрике игра в мача, докато сегашният наставник на ПСЖ Лоран Блан бе играч на Барса, но пропусна мача заради контузия.

Този път контузиите ще натежат на ПСЖ, тъй като цели три от най-големите им звезди липсват. Бившият играч на Барса Златан Ибрахимович е най-големия липсващ, но не по-малко значение има отсъствието и на Тиаго Силва. На всичкото отгоре ги няма още Есекиел Лавеци и младият талант Адриен Рабио.

Барса няма подобни проблеми и в състав се завърнаха получилите почивка през уикенда Жерард Пике и Жорди Алба.  Неймар и Меси са в отлична форма и това вещае проблеми за домакините.

Все пак ПСЖ се представя много стабилно през този сезон и още няма загуба в 10 официални мача.  Същевременно парижани нямат загуба като домакин в мачове от евротурнирите вече цели 29 мача. Барса от своя страна пък няма допуснат гол от началото на сезона.

Всичко това показва, че силите са доста изравнени. По-вероятно е каталунците да имат известно игрово преимущество в днешния мач, но предвид това, че гостуват на пряк конкурент за първото място, няма да счетат равенството за провал и няма да рискуват да хвърлят всички сили за победата.

Резултат: 0:0

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди