Еспаньол - Барселона, мач от 31-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Корнея Ел Прат", начало 17.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Пинто, Ойер
Защитници: Бартра, Пике, Масчерано, Алвеш, Адриано, Алба
Полузащитници: Бускетс, Шави, Иниеста, Фабрегас,Сержи Роберто
Нападатели: Меси, Неймар, Педро, Алексис, Тейо

Контузени: Валдес, Сонг, Куенка, Дос Сантос, Пуйол,

Извън групата: Афелай, Монтоя

 

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Еспаньол в каталунското дерби от кръга в испанската Примера Дивисион. Тимът на Тата Мартино ще се надява да продължи добрата серия в която се намира.

След разочарованието срещу Валядолид Блаугранас спечели три поредни мача, сред които и дербито Ел Класико, а загубата на Реал Мадрид през седмицата прати столичани на две точки зад вечния съперник. Атлетико Мадрид обаче продължава да води в класирането и затова Барса няма право на грешка.

По традиция мачовете срещу Еспаньол са много напечени и в миналото бяло-сините често са спъвали съгражданите си за титлата. Сега те ще гонят и своите си цели, тъй като се борят за участие в евротурнирите през следващия сезон.

Доброто настроение в състава на Барса бе сериозно помрачено в средата на седмицата, когато стана ясно, че Виктор Валдес е скъсал връзки на коляното и няма да играе за Барса до края на сезона, а вероятно и никога повече, ако спази намерението си да напусне през лятото.

Така на негово място титуляр ще бъде 38-годишният Хосе Мануел Пинто. В малкото мачове, в които е играл досега той по-често е бил стабилен. Тези случаи обаче са били предимно за купата, докато е интересно как ще се справи той сега с напрежението в битката за титлата и Шампионската Лига.

Допълнителен проблем за Барса за мача с Еспаньол ще е състоянието на Андрес Иниеста. Той напусна на полувремето срещу Селта на полувремето и макар сега да е включен в групата за мача, не се знае в какво състояние ще бъде. Алекс Сонг пък със сигурност пропуска мача. Неговата липса обаче не би трябвало да е от значение.

По предварителни очаквания този мач се очертава един от потенциалните капани за Барса до края на сезона, тъй като тимът досега допускаше грешки предимно при гостуванията си. При последните си 8 визити на Еспаньол във всички турнири обаче Барса записа 8 победи. Освен това тимът на Хавиер Агире не се намира в някаква зашеметяваща форма с 2 победи, 2 равенства и 2 загуби в последните 6 мача.

Затова по-скоро Барса отново ще вземе победата, без да допуска грешка.

Резултат: 0:2