Барселона е все по-близо до титлата и победите следват една след друга. В резултат тимът постави клубен рекорд по спечелени мачове като гост за сезона.

Триумфът на терена на Еспаньол вчера с 2:0 бе под №20 за състава извън „Камп Ноу”, като никога досега съставът не бе успявал да победи в толкова много срещи като гост. 

Досегашното постижение бе от 19 успеха извън дома, което бе правено на няколко пъти. Първо през сезон 2010-11 под ръководството на Пеп Гуардиола, а след това и през 2012-13, когато начело бе покойния вече Тито Виланова. 

От тези 20 победи навън 12 са в първенството, 4 в Шампионската лига и 4 за Купата на Краля. Загубите като гости са 3 – от ПСЖ, Реал Мадрид и Реал Сосиедад, а равенствата са също толкова – срещу Малага, Хетафе и Севиля. 

До края на кампанията хората на Луис Енрике имат 3 визити, като 2 от тях са в първенството. Следващия уикенд предстои визита на последния Кордоба, а 2 седмици по-късно е пътуването до „Висенте Калдерон” за сблъсък с Атлетико Мадрид, което може да бъде ключово. 

Също така няколко дни преди двубоя със столичани, Барса ще излезе и срещу Байерн в Мюнхен в реванша от Шампионската лига.