Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу се надява, че Дани Алвеш ще остане в клуба и през следващия сезон. Желанието на кариоката е да поднови договора си и в момента двете страни водят преговори.

Още по темата

 

"Надявам се Алвеш да преподпише контракта. В момента водим преговори. Няма да разкрия подробности, но той иска да остане и това е нашето желание", каза Бартомеу пред вестник "АС".

"Алвеш е много важен футболист за Барса през последните години. Той спечели толкова много трофеи с нас и показва, че иска да продължи по този вълнуващ начин своя престой тук. Надявам се да стигнем до съгласие."

Босът на "блаугранас" коментира и гръмката победа с 8:0 над Кордоба, при която звездата Лео Меси не показа алчност и позволи на Неймар да се разпише от дузпа, вместо сам да вкара и да оформи своя хеттрик.

"В този мач видяхме два жеста - при първия Неймар му позволи да вкара, а после жестът при дузпата, когато Лео позволи на Неймар да бие."

"Това показва, че в отбора има свежест, добра атмосфера и позитивизъм. Те са чудесни приятели. Суарес не беше моя покупка, а на всички нас."

"Той беше играчът, от когото се нуждаехме и ние сме развълнувани от неговия хеттрик. Той е страхотен и дава много на отбора", добави Бартомеу.