Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста разкри, че наставникът на Байерн Мюнхен и бивш негов треньор на стадион "Ноу Камп" Пеп Гуардиола е бил един от неговите идоли в детството.

"Гуардиола винаги е бил сред идолите ми, заедно с Михаел Лаудруп. Когато бях дете се класирахме на финала на младежки турнир. Аз бях капитан на моя отбор, а Гуардиола беше капитан на Барса и трябваше да ни връчи купата. Това беше първата ни среща", спомня си Иниеста пред официалния сайт на УЕФА.

"С течение на времето ние изживяхме наистина страхотни моменти заедно. Мачът в сряда ще бъде специален за всички ни, защото спомените остават. Очаква ни много интересен двубой между два силни отбора."

"Всеки треньор е различен и има своите методи на работа и свои идеи. Гуардиола обръща внимание и на най-малките детайли. Той винаги мисли какво може да подобри. Той намира толкова много отговори и повечето от тях са правилни."

"Като футболист той имаше ясна визия за футбола, разбираше играта. Като прибавим и неговия натрупан опит като треньор, означава, че той се подобри. Той беше много важен за мен в индивидуален план, но също така и за клуба. Научихме много от неговия престой тук."

"Трудно е да предположим с каква халфова линия ще излезе Байерн заради контузиите при тях. В момента в добра форма е Тиаго Алкантара, който проби от академията на Барса. С него се познаваме отдавна и се намираме в добри взаимоотношения."

"Тиаго е природен талант. Все още е доста млад, но показа, че може да играе в топ-отбори. Ще бъде интересно. Винаги е по-добре да играеш срещу силни футболисти. Затова предизвикателството утре е страхотно. Очаква ни брилянтен мач."

"Първият ми спомен от Шампионската лига беше финалът през 1992 година, когато бях на 8 години. Що се отнася до участие в мач, моят дебют беше срещу Брюж през 2002 година, когато победихме с 1:0 под ръководството на Луис ван Гаал", допълни Иниеста.

Както е известно, утре вечер Барселона посреща Байерн Мюнхен в първия полуфинален сблъсък на Шампионската лига.