Треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че с наставника на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола са имали уговорка да се срещнат на финала в Шампионската лига. Жребият срещна двамата бивши съотборници един срещу друг на полуфиналите в турнира и тяхната среща в големия финал ще трябва да бъде отложена с поне един сезон.

Още по темата

 

"Не мисля, че Пеп Гуардиола има съмнение какво ще правим утре. И двамата с него харесваме да притежаваме топката, утре ще видим кой е в по-добро състояние. Разбира се, че ги уважавам много, но ние сме много мотивирани и чувстваме, че можем да спечелим", започна своя коментар на днешната пресконференция Луис Енрике.

"Пеп познава много добре всеки един от моите футболисти, но не считам това за решаващ фактор по време на мача. Този тип двубои се решават от малките детайли. С Пеп се бяхме разбрали да се срещнем на финала в Берлин, но засега това няма да се случи. Няма значение кой ще се класира на финала, ние ще си пожелаем късмет един на друг."

"За футболистите ще бъде хубаво отново да се видят с Гуардиола. Но те са наясно, че мачът е доста по-важен, отколкото да се срещнат отново със своя бивш наставник. Винаги има време за едно "здрасти" и това е в края на мача. Вярвам, че откакто Гуардиола стана треньор на Байерн, отборът има леко различен стил на игра. Той запази позитивните неща в играта на отбора и добави своята философия. Байерн е един от най-добрите отбори в Европа, без никакво съмнение. Ние не мислим как да бием Пеп, а как да победим Байерн, който има славна история в Европа. За съжаление само един от нас отива на финал."

"Байерн Мюнхен е достатъчно добър, за да превъзмогне контузиите. ние се подготвихме за този мач по обичайния начин и по време на мача ще правим това, което вършим през целия сезон. Ние трябва да бележим голове и да не получаваме такива, което означава, че трябва да сме завършен отбор. Не става дума само за това да се защитаваме и да атакуваме. Трябва да сме силни в двете линия."

"Дали харесвам думата "требъл"? Обожавам я! Но сме наясно, че от трите потенциални трофея, накрая можем да останем без нито един. Сега в позиция да спечелим всеки един от тях, но сезонът още не е приключил. Има четири отбора, които искат да спечелят Шампионската лига."

"В мача утре няма да има фаворит. Това е полуфинал. Ние играем у дома, пред нашите фенове и това ни прави по-силни. феновете трябва да бъдат страхотни и да подкрепят отбора, особено когато противникът ни притиска. Искам от феновете утре да бъдат още по-ентусиазирани."

"Ние играхме срещу отбори, които са различни, понякога и срещу такива, които повече приличат на нас. Според мен мачът утре е най-атрактивният в Европа, макар други хора да не мислят така. Трудно е да играеш срещу нас в два мача. Ако играем както го правим обикновено, имаме добри шансове да се класираме на финала. Считам, че и в Байерн мислят същото."

"Тер Стеген е един от тримата страхотни вратари, които имам. Зная, че мога да разчитам на него в едната надпревара и на Клаудио Браво в другата. Тер Стеген е добър с краката, може да се справи с напрежението и ние сме щастливи с него, макар да е още доста млад. Най-добрите вратари в света са в Барселона."

"Тиаго Алкантара и Рафиня Алкантара? И преди е имало случаи двама братя да играят един срещу друг в Шампионската лига. Сега е малко забавно, защото мачът е твърде важен", добави Енрике.