Звездата на Барселона Лионел Меси даде пресконференция преди утрешния мега-сблъсък с Байерн Мюнхен на полуфиналите в Шампионската лига, на която говори за отношенията си с бившия си треньор и настоящ наставник на баварците Пеп Гуардиола.

"Ние отново сме на фаза полуфинал срещу силния отбор на Байерн Мюнхен. Не ни харесва начина, по който бяхме елиминирани от тях на полуфиналите през 2013 година,но сега двата отбора са различни и сегашните мачове няма да имат нищо общо с онези тогава", сподели Меси.

"Зная, че те имат контузени футболисти, но това не е оправдание, защото Байерн е толкова голям клуб, който не може да се оплаква от контузии. Не зная кой е фаворит да се класира на финала. Според мен няма такъв. И двата отбора имат страхотни състави и играчите са свикнали да участват в такива двубои. Важно е да постигнем добър резултат у дома. Ние винаги играем за победа."

"Аз имах щастието да играя с впечатляващи играчи под ръководството на Пеп Гуардиола в Барса и имам щастието да играя със страхотни футболисти и в момента. Сега сме в края на сезона и това е важно, защото можем да печелим титли. Този сезон можем да се борим и за трите трофея, след като през миналия не спечелихме нищо. Все още е рано да мислим за финала в Берлин, защото ни предстоят важни мачове."

"Когато разполагаш с футболисти като Луис Суарес и Неймар, играчи с техните качества ти помагат да се представиш добре. Луис се адаптира бързо и се разбираме много добре. Отборът свикна с новия треньор. Сега ние сме в топ-форма и искаме да спечелим титлата, защото сме толкова близо."

"Опитвам се да нося със себе си всичко, което съм научил още от първия си ден като футболист. Това, което постигнахме заедно с Пеп Гуардиола е брилянтно. пораснах и научих много от него. Гуардиола ни познава много добре и ние имахме щастието да спечелим много трофеи заедно. Той е от типа треньори, които анализират всичко, така че ще е запознат с играчите, които не бяха при нас по негово време."

"Ние сме наясно, че той изисква много от своите футболисти. Очаквам феновете ни да скандират името му, защото той спечели всичко възможно, докато беше наш треньор. Но след като мачът започне, феновете ще пеят за нас, което е напълно нормално. С Гуардиола имахме фантастични отношения, докато беше тук. Но след като си тръгна сме се виждали много рядко и в момента не поддържаме контакт един с друг.

"Не обичам да правя сравнения между треньорите. Всеки един от тях е различен и ние очакваме промени, когато един треньор си тръгне и дойде друг. Двамата с Луис Енрике си приличат по това, че са близки до играчите си и създават добър колектив. Вече казах преди, че каквото се случи между мен и Луис Енрике през януари се случи и толкова. След това не сме имали проблеми."

"Не познавах Тер Стеген много добре в началото, но той ме изненада още от самото начало. Той може да стане най-добрият вратар в света. Чудесно е, че в нашия отбор имаме двама силни вратари. Маската на Левандовски? Това не е първият път, в който някой футболист играе с маска и не считам, че ще има проблеми с това", завърши Лео.