Треньорът на Барселона Луис Енрике включи централния бранител Томас Вермаелен в групата за тазвечершния полуфинален сблъсък на Шампионската лига с Байерн Мюнхен.

Още по темата

 

Белгийският защитник попада за първи път в групата на "блаугранас" за официален мач през този сезон, тъй като още от началото на кампанията е измъчван от мускулни контузии.

Бившият капитан на Арсенал разкри в трогателно интервю трудностите, през които е минал заради лекарска грешка още на световното първенство в Бразилия миналото лято и се очакваше де дебютира за Барса през април.

Той тренира пълноценно с отбора едва от няколко седмици, но като че ли вече е все по-близо до своя дебют. С оглед отсъствието на контузения Жереми Матийо се предполага, че Луис Енрике ще заложи в сърцето на защитата на Жерард Пике и Хавиер Масчерано, но има минимална възможност специалистът да изненада Байерн с пускането на Вермаелен.

Футболистите на Барса, които останаха извън борда за сблъъска с баварците са третият вратар Масип, Дъглас, Монтоя и Сержи Роберто.