Централният бранител на Барселона Жерард Пике се пошегува, че наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола се е оказал прав за Лео Меси.

Още по темата

 

На пресконференцията преди мача тази вечер Гуардиола заяви, че Меси практически не може да бъде спрян от нито една защита или тактика в света.

Тази вечер аржентинското чудо изригна с два гола и асистенция за победата на "блаугранас" с 3:0. така лидерът в Ла Лига вече докосва финала в Шампионската лига.

"Гуардиола се оказа прав. Аз знаех, че един вдъхновен Меси няма как да бъде спрян. Лео вкара два фантастични гола тази вечер", сподели Пике след мача.

"Ние изиграхме страхотен мач. Бяхме силни в защита и макар да имахме трудности през първото полувреме, през второто полувреме ги наказахме на контраатаки. Използвахме своите положения."

"Нямам представа дали Мануел Нойер е най-добрият вратар в света. Ние също имаме много добър вратари. Ние също получаваме малко голове и това е свързано също така с Марк-Андре тер Стеген и Клаудио Браво."

"През тази година получаваме малко голове. На "Алианц Арена" ще бъде трудно, но защо да не отидем там и да спечелим?! Барса знае как да побеждава", допълни Пике.