Барселона победи Реал Сосиедад напълно заслужено с 2:0 в среща от 36-ия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Ноу Камп".

Каталунците има тотално превъзходство през първото полувреме, но на няколко пъти бяха отказани от вратаря на баските Рули.

Малко след почивката нещата си дойдоха по местата, когато Неймар засече с глава поредното прекрасно центриране на Лео Меси по диагонала.

Пет минути преди края на редовното време влезлият малко преди това на терена Педро изправи зрителите на крака, разписвайки се по феноменален начин със задна ножица.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/50AUaXkQz5o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Барселона събра 90 точки и се откъсна на пет пункта пред преследвача Реал Мадрид, който играе с Валенсия. Реал Сосиедад е 11-и с 43 точки.


Барселона очаквано започна много по-дейно от самото начало. Дани Алвеш центрира отдясно към Лионел Меси, който нанесе прецизен удар с глава, но вратарят Рули успя да избие в последния момент.

Малко след това Неймар игра на двойно подаване с Лео Меси и топката стигна до кариоката през купа от играчи, но отново се намеси стражът на гостуващия тим.

В средата на първото полувреме Меси намери Неймар с още един разкошен пас, но останалият в трудна позиция бразилец не успя да нанесе точен удар към вратата на баските.

Луис Суарес имаше основателни претенции за дузпа, защото след негово отиграване Иниго Мартинес спря полета на топката с ръка в наказателното поле, но реферът подмина ситуацията.

Меси пусна прекрасно подаване от дълбочина и към включилия се напред Жерард Пике. Бранителят стреля от завъртане, но вратарят спаси с дясната си ръка. Половинката на Шакира пробва добавка със задна ножица, но не уцели вратата.

В 33-тата минута Меси пусна още един скрит пас към далечната греда. Там останалият напълно непокрит Луис Суарес свали с глава за Шави, но капитанът на Барселона остана далеч от топката и домакините пропуснаха златна възможност да поведат.

Неймар свали за Рафиня Алкантара при една от поредните атаки на "блаугранас", но полузащитникът беше отказан от купа от тела пред голлинията на гостуващия отбор.

Веднага след почивката вратарят на гостите спаси удар с глава на Бартра, но малко след това нямаше какво да стори при удара с глава на Неймар, който се възползва по най-добрия начин от центрирането на Меси и откри резултата. За отбелязване е, че Микел отклони кълбото и улесни задачата на кариоката.

В средата на второто полувреме Неймар отправи още един удар с глава след центриране отдясно, но този път Рули беше заел добра позиция и улови спокойно.

В 84-тата минута Неймар напредна и пусна встрани за Лео Меси, който стреля моментално от движение, но Рули спаси по чудесен начин!

Само няколко секунди след това влезлият като резерва малко преди това Педро изправи зрителите на крака с невероятна златна ножица, покачвайки на 2:0! Меси получи вдясно, но беше затворен за стрелба и центрира към Суарес. Бранител пресече паса, но топката попадна у Педро, който вкара със задна ножица от точката на дузпата!

Последва нова бърза атака на Барса, при която Неймар подаде на Меси, но техничният удар на аржентинеца не намери очертанията на вратата.

Във втората минута на добавеното време Кастро подаде към Алфред, но неговият удар с левия крак се оказа твърде слаб и не затрудни Браво.

 

Барселона - Реал Сосиедад 2:0

1:0  Неймар - 51'

2:0  Педро - 85'

 

Барселона: Браво, Пике, Бартра (Бускетс - 61'), Адриано, Алвеш, Масчерано, Шави (Иниеста - 74'), Рафиня Алкантара (Педро - 82'), Меси, Неймар, Суарес

Сосиедад: Рули, Карлос Мартинес, Иниго Мартинес, Гонзалес, Ла Бея, Бергара, Гранеро, Прието, Пардо, Каналес (Кастро - 73'), Вела (Алфред - 77')