Бившият треньор на Барселона Франк Рийкард отказал възможността да се завърне начело на "блаугранас" през месец януари, точно след загубата на тима с 0:1 от Реал Сосиедад, пише вестник "Спорт".

Изданието цитира думите на дългогодишния холандски журналист Джак ван Гелдер, според когото босовете на каталунския колос са потърсили Рийкард, но специалистът отказал да се върне на стадион "Ноу Камп".

Специалистът беше начело на Барса от 2003 до 2008 година, спечелвайки на два пъти Ла Лига и веднъж Шампионската лига. Последният му ангажимент датира от 2013 година, когато напусне поста национален селекционер на Саудитска Арабия.

Заради незадоволителните резултати на Барса в края на първия полусезон се стигна до раздялата със спортния директор Андони Субисарета, а президентът Хосеп Мария Бартомеу реши да изпусне напрежението в клуба и обяви провеждането на извънредни президентски избори през лятото.

В крайна сметка отказът на Рийкард се оказа услуга за Барселона, защото Луис Енрике и Лео Меси изгладиха различията си. В неделя тимът подпечата спечелването на титлата в Испания и върви в график за требъл.