Барселона - Депортиво Ла Коруня, мач от последния 38-и кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Браво, Масип

Защитници: Вермаелен, Матийо, Алба, Адриано, Бартра, Монтоя, Дъглас

Халфове: Иниеста, Масчерано, Шави, Рафиня Алкантара, Сержи Роберто

Нападатели: Меси, Неймар,  Педро, Мунир

Извън групата: Тер Стеген, Пике, Дани Алвеш, Ракитич, Бускетс

Контузен: Суарес

 


Прогноза на Gol.bg:

Новият шампион на Испания Барселона приема Депортиво Ла Коруня в протоколен мач, след като в предишния кръг каталунците си подпечата спечелването на титлата за пети път в последните седем сезона.

И докато феновете на "блаугранас" ще гледат напълно спокойно спектакъла, с който ще изпратят сезона, гостите са под огромно напрежение, защото се нуждаят от задължителна точка, с оглед домакинството на Ейбар над изпадналия слабак Кордоба.

Депортиво няма победа над Барса от 2008 година насам, а през януари загуби тежко с 0:4 след хеттрик на суперзвездата Лионел Меси. В последните девет мача за първенство между днешните противници, отборът от Ла Коруня е постигнал само две равенства. Депортиво е спечелил само точка при последните си осем визити на стадион "Ноу Камп", а при последните четири от тях дори не е се е разписвал.

Двубоят ще остане в историята като последната шампионатна среща на живата легенда Шави с фланелката на каталунския колос. Футболният магьосник записа 17 сезона като професионалист на стадион "Ноу Камп", изигравайки рекордните за клуба 764 мача. Шави триумфира цели осем пъти в Ла Лига и в тазгодишния финал на Шампионската лига ще има възможността да покори европейския клубен връх за четвърти път.

На пресконференцията преди срещата Луис Енрике призна, че ще пусне Шави още от самото начало. Специалистът разкри също така, че възстановеният от мускулните си контузии бранител Томас Вермаелен най-после ще запише своя официален дебют за тима.


Резултат:  Барселона - Депортиво Ла Коруня  4:1