Крайният бранител на Барселона Дани Алвеш изпусна събраното през последните месеци напрежение и днес даде пресконференция, на която уточни положението си на стадион "Ноу Камп".

Още по темата

 

Кариоката става свободен агент в края на сезона и все още не се е разбрал с ръководството за нов договор. Твърди се, че босовете на Барса му предлагат удължаване с един сезон и по-ниска заплата, а футболистът иска контракт за още три години, при същото възнаграждение.

"Свикнал съм да говоря на терена, но се наслушах на много глупости тази година, някои хора са твърде глупави, затова свиках тази пресконференция. Причината е, че не получих нужното уважение и всяко нещо си има граници", започна своя коментар разочарованият бразилски национал.

"И когато казвам, че не съм уважаван, визирам за членовете в борда на директорите, които не спират да говорят за мен. Те твърдят, че аз искам повече пари. Но аз не мисля за пари. Искам трудът ми да бъде оценен."

"Ако те не оценяват това, което правя, значи този клуб не е за мен. Клубът не ме оценява по начина, по който заслужавам да бъда оценен. Президентът знае какво трябва да стори, за да ме задържи в отбора."

"Отдаден съм на отбора и ще продължавам да давам 200% от себе си. Но към този момент съм вън от клуба телом и духом. Вън съм и с двата си крака! Клубът искаше да преподпише с мен преди 3-4 месеца, защото представянето ми се подобри. Но изкарах тук 7 сезона и трябва да намеря точния баланс."

"До 7 юни аз се считам за футболист на Барселона и мисля единствено за това да стана отново европейски шампион. Надявам се с този клуб да пренапишем историята. След това ще съобщя решението си."

"Треньорът е доволен от моята работа, но животът на професионалния футболист се базира на доверието и ако с клуба си нямате пълно доверие, нещата не се получават по най-добрия начин."

"Не съм говорил с Луис Енрике за своето бъдеще. Той има достатъчно работа за вършене. Проблемът си е мой. Аз ще нося отговорността, каквото и да стане. Не искам треньорът или Лионел Меси да бъдат въвличани в това. Барса винаги ще бъде в сърцето ми", добави Алвеш.