Христо Стоичков дирижира уникално изпълнение на “Карибския бръснар” на живо пред милионната аудитория на американския тв канал “Унивижън”.

Избран от Камата пуерторикански фризьор острига в ефир неговия колега в медията Едгар Мартинес и изобрази върху задната част на главата му лика на българската звезда и емблемата на Барселона, пише вестник "Труд".

По този начин мексиканският журналист Мартинес изпълни загубения бас срещу Стоичков за това кой ще стане шампион на Испания. Кавалерът на Златната топка заложи на любимата Барса, а неговият колега и приятел - на Реал Мадрид.

След края на испанското първенство и коронацията на каталунския колос дойде ред за изпълняването на облога. Камата се постарал да открие най-добрия фризьор от Карибския басейн, който да изпълни заръките му.

Най-важната от тях - върху темето на "експерта" Мартинес да грейне ликът на Стоичков. “Ето тази снимка си харесах”, каза българинът на коафьора и интервенцията в ефир започна. Заложилият на Реал Мадрид журналист вече се разхожда с емблемата на големия съперник на “кралете” и техния душманин от България.

Резултатите от басовете на Камата и Едгар е 2:2. Първо голмайсторът на Мондиал ‘94 чисти и глади в студиото, след като Реал стана шампион. После му се наложи по време на световното миналата година да боядиса косата си в цветовете на мексиканския флаг, защото бе предрекъл, че ацтеките няма да прескочат групата. Реваншът обаче дойде много скоро - Стоичков епилира в ефир Мартинес, защото позна - Холандия ще елиминира Мексико на осминафинал.

Подобни басове и закачки вдигат допълнително гледаемостта на “Унивижън”. От 3 години насам Стоичков е най-рейтинговият футболен експерт сред испаноговорещите зрители в САЩ.