Халфът на Барселона Серхио Бускетс заяви, че Ювентус не играе феноменален футбол, но заслужено се е класирал на финал в Шампионска лига.

Мачът между двата отбора е на 6 юни на "Олимпийския" стадион в Берлин.

"До декември Юве имаше проблеми с излизането от групата си (б.р. - съперници бяха Атлетико Мадрид, Олимпиакос и Малмьо). Но с течение на времето показаха, че са добре подготвени, за да стигнат до тук".

"С италианските отбори винаги е трудно. Те знаят какво искат и как да го получат. Юве не стигна до финала с някакъв феноменален футбол, но заслужено са тук, защото са компактен отбор, който много трудно се побеждава".

"В крайна сметка това е печеливш стил и хората не помнят как си играл, а помнят победителите", каза Бускетс.

После той коментира и треньора си на "Ноу Камп" Луис Енрике. "Под негово ръководство се подобрихме в защита. Сега сме добри в отбрана, имаме и двама отлични вратари. Основната разлика сравнение с преди, е година, е че сме много по-добри физически", продължи 26-годишният испански национал.

Накрая той коментира и Андреа Пирло и Алваро Мората. "Пирло беше един от футболистите, пробягал най-много километри срещу Реал Мадрид. Притежава велики качества – организатор на играта е, играе с двата крака, определя темпото, има поглед, всичко".

"Мората направи страхотен сезон. Никой не е очаквал, че толкова бързо ще се превърне в ключов играч за Юве. Дойде от Мадрид, където не игра много, но се адаптира и е от решаващо значение за отличния им сезон".

"Дойде за първи път в националния отбор с голямо уважение, дори и срамежливост, но се развива. Ако продължава да играе така, дълги години ще бъде №9 на Испания", завърши халфът на Барса.