Обяснението за промяната, която претърпя Лео Меси от миналия до сегашния сезон, се върти около едно нещо: теглото. Сегашното му изригване и достигането на ниво, което някои считат дори за най-високото в кариерата му, се дължи на строга хранителна диета.

"Миналата година Меси изяде повече пици от обикновено", подхвърли преди време един от важните хора в техническото ръководство на "Барса" Чарли Решак, човекът, сключил навремето договора за привличането на Бълхата на "Ноу Камп".

За да влезе в предишната си форма, аржентинецът се обърна към Джулиано Позер, италиански лекар от Сачиле, в близост до Венеция, специалист в спортната медицина. Препоръча му го Мартин Демикелис, защитникът на "Ман Сити".

И резултатите не закъсняха - откакто следва предписанията му (сеансите включват и психотерапия), звездата свали между 4 и 5 кг от теглото си, като напоследък вече изчезнаха и характерните за нападателя пристъпи на повръщане. Лео отново стана неудържим на терена, което убеди още двама негови приятели от аржентинския национален отбор - Вието (Виляреал) и Агуеро (Ман Сити), да посетят д-р Джулиано Позер преди предстоящата в Чили през юни Копа Америка.

От началото на 2015 г. Лео няма спиране - играе, бележи голове и печели трофеи, с което отсега направи заявка за пета Златна топка. За разлика от сега миналия сезон (2013/14) Меси направо отписа мачовете на "Барса", за да опита през 2014 г. да спечели единствения трофей, който му липсва - световната титла с Аржентина.

Преследваха го и контузии, малшанс, към които се прибави и отпускането му в личния режим. Затова той промени привичките си за сезона, заложи на диетата на д-р Позер и се впрегна здраво в поддържането на идеална физическа форма.

Освен Меси още няколко футболисти на "Барса" промениха хранителния си режим и подготовка, а това се отрази благоприятно на формата им - Пике, Алба и Браво са някои от тях. В момента Меси е не само по-бърз, отколкото през 2013 и 2014 г., но и още по-здрав и силен, когато съперниците опитват да го разколебаят със силови влизания. Никак не е лесно да му бъде отнета топката дори когато я пази с тяло от по-мощен противник.