Полузащитникът на Барселона Хавиер Масчерано заяви, че спечелването на трофея в Шампионската лига има най-голяма тежест.

"Ние се изправяме срещу отбор, който също като нас преследва спечелването на требъл. Ние ще дадем най-доброто от себе си, за да не може трофеят да ни се изплъзне", каза Масчерано на пресконференция.

"Това е страхотен шанс да пренапишем историята на Барселона. Ще се подготвим за финала така, както го правим за всеки друг от изиграните 59 мача този сезон."

"Еуфорията на феновете няма да ни се отрази по никакъв начин. Ние можем да контролираме емоциите си и сме много добре наясно, че достигането толкова далеч в турнира не ни гарантира абсолютно нищо."

"Да спечелиш трофея винаги е приятно, но е още по-хубаво когато го сториш в Шампионската лига. Тук е специално, престижът е много по-голям. Надявам се да направим още една голяма крачка напред в кариерата си и да победим в събота."

"Има моменти, в които Меси играе с топката и това, което ще се случи после зависи изцяло от него. Няма значение срещу кой се изправяме", завърши Масчерано.