Вратарят на Чили Клаудио Браво със сигурност е на Седмото небе през последния месец и половина, през който не спира да печели трофеи. 

След требъла с Барселона, футболистът вдигна и Копа Америка и вече има 4 отличия през годината. Те могат да станат 7 за 2015-а, тъй като Барса ще играе за Суперкупите на Испания и Европа, както и на световното клубно първенство. 

Вярно е, че Браво не пази в надпреварите за Купата на Краля и Шампионската лига, в които Луис Енрике заложи на Тер Стеген, но в Примера дивисион бе отличен само с 19 допуснати гола в 38 мача по пътя към титлата. 

С националната фланелка пък той допусна едва 4 попадения в 6 срещи от току що завършилата надпревара, като на финала спаси дузпата изпълнена от Евер Банега. Логично той бе избран за най-добър вратар на турнира. 

„Цялата страна ще празнува, защото ние заслужавахме това. Благодарни сме за подкрепата и ще продължим да защитаваме този екип по същия начин. Невероятно сме щастливи, тъй като до момента не бяхме печелили нищо. За мен това е сбъдната мечта. При дузпите бях спокоен и уверих съотборниците си, че аржентинците ще изпуснат поне две дузпи, което и стана“ заяви Браво след мача.