Кандидат-президентът на Барселона Жоан Лапорта даде да се разбере, че иска отново да работи с треньора на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола.

Още по темата

 

Именно Лапорта даде път на специалиста в треньорската професия, назначавайки го за наставник на каталунския колос през лятото на 2008 година.

"С Пеп се намираме в приятелски взаимоотношения и ако той има интерес да се върне обратно в Барса, ние ще поговорим. Въпреки това, Луис Енрике ще бъде треньор през следващия сезон", прави сметки Лапорта, който изкара седем години на президентския стол на стадион "Ноу Камп".

"Надявам се Лионел Меси ще продължи да прави шоу на терена. Той никога няма да поиска главата на някой треньор", продължи бизнесменът пред "Куатро", коментирайки напрежението между Лео и Луис Енрике през януари.

"Това, което всички ние трябва да направим е да изградим отбор, в който той да се чувства добре. Все пак тук говорим за най-добрия футболист в историята на футбола."

"Серхио Рамос? Той е икона на Реал Мадрид и преговаря за нов договор. Аз вече си отмъстих на Реал за Луиш Фиго, като купих Самуел Ето'о. Каквото повикало, такова се обадило", завърши своя коментар Лапорта.