По-късно днес до голяма степен ще стане ясно дали Арда Туран ще подсили Барселона или не, твърдят местните вестници „Ел Мундо Депортиво” и „Спорт”. 

Изданията съобщават, че предстои среща на настоящето ръководство, което трябва да вземе решение какво да се случи по отношение на турското крило. 

Според „Спорт” обаче, въпросът може да бъде отложен до избирането на нов президент и нов ръководен екип, след като както е известно, на 18-и юли предстоят избори. 

Хосеп-Мария Бартомеу вече препоръча футболистът да бъде привлечен като се говори, че двата клуба вече са постигнали споразумение за трансфер на стойност 34 милиона евро, в които обаче влизат и няколко милиона бонус в зависимост от представянето на футболиста. Така или иначе основната сума е около 27-28 милиона. 

Все пак не трябва да се забравя и това, че след евентуалното си идване в тима, Арда ще може да играе едва от януари 2016-а година заради наказанието на клуба и заедно с Алейш Видал ще могат само да тренират. 

Смята се, че от кандидатите да оглавят клуба, освен Бартомеу и Жорди Мажо иска Арда в отбора. Останалите трима обаче – Лапорта, Фрейша и Бенедито не са убедени, че той е подходящ футболист за отбора.