Нападателят на Барселона Педро Родригес все още не е напълно сигурен, че ще продължи да носи екипа на отбора и през следващия сезон. 

Преди малко повече от месец испанският национал поднови договора си с каталунците до лятото на 2019-а година, но явно заради намаленото си игрово време продължава да обмисля бъдещето си. 

„Очевидно е, че съм в деликатна ситуация. Когато започнем подготовката за новия сезон ще обсъдим положението с клуба и ще видим кое е най-доброто и за двете страни“ заяви той по време на благотворително събитие организирано от своята фондация в Тенерифе, с което ясно намекна, че е възможно и да напусне. 

„Не зная какво ще се случи в бъдеще, но все пак мога да кажа, че съм щастлив в Барса, тъй като това е клубът на живота ми и тук изпълних много от мечтите си. Сега просто искам да се насладя на оставащите дни от почивката ми, а след като започнем подготовка ще има новини за бъдеще ми“ добави той. 

Предвид представянето на триото Меси – Суарес – Неймар обаче, е напълно сигурно, че ако остане в отбора, той отново ще трябва да се задоволи с поддържаща роля и да се зареди с търпение, защото престоят му на пейката едва ли ще бъде много кратък.