Новият-стар президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу назначи нов шеф в клуба, като обяви Роберто Фернандес за технически секретар. 

Това се случи на първата среща на ръководството снощи, след като в събота феновете ясно показаха, че искат Бартомеу да продължи да оглавява клуба. На събирането бяха приети нови членове на ръководството, като за първи път в историята жена бе назначена за вицепрезидент. Това е Сусана, Монхе Гутиерес и ще отговаря за икономическите въпроси. 

На практика Фернандес ще изпълнява функциите на Андони Субисарета, който бе уволнен миналия сезон, макар че според други информации функцията му е близка до тази на Чики Бегиристайн, който преди време също бе ръководител в отбора. 

53-годишният Фернандес е бивш играч на Барселона от периода 1986-1990, а освен това е носил екипите още на Виляреал, Кастейон, Валенсия и Кордоба. През 80-те години на миналия век той има и 29 мача за националния отбор на Испания. 

В същото време Пеп Сегура е човекът, назначен да отговаря за школата на отбора, като ще отговаря и за това, което се случва в Б-отбора. Една от неговите първи задачи ще бъде намери треньор на втория тим, като най-вероятно това ще бъде друг бивш играч на Барса – Жерард Лопес.