Бившият собственик на шотландския Хартс Владимир Романов е уволнил един от треньорите на тима, защото е отказал да го пусне в игра срещу Барса.

Сензационното разкритие направи специалистът Анатоли Коробочка, който имал куража да откаже на шефа си прищявката да го пусне на терена срещу Роналдиньо и компания.

Приятелската среща между островитяните и каталунския колос се игра през 2007 година, като в нея Барса спечели с 3:1 с голове на Роналдиньо и Джовани дос Сантос.

"Играхме приятелски мач срещу Барселона пред 60 000 фена. Тогава Роналдиньо беше в своя пик, а Барселона беше невероятен отбор", спомня си Коробочка пред вестник "Единбург Ивнинг Нюз".

"Преди мача Романов се свърза с мен и ми каза, че иска да играе в този мач. Искаше да го пусна в игра и изобщо не се шегуваше."

"Отказах му с мотива, че не е тренирал и затова няма как да играе. Той ми отговори "добре, но няма да останеш дълго време на треньорския пост". Скоро след това ме уволни", добави Коробочка.

Както е известно, ексцентрикът Романов пое контрол върху Хартс през 2004 година и остана начело на шотландците до миналата година, когато клубът изпадна от елита заради финансови сътресения.

Хартс отпразнуваха края на ерата "Романов" със спечелване на шампионата във втора дивизия и от новия сезон пак ще бъдат част от елита.

     Романов не е типичният футболен собственик: